Zelňačka s klobásou a paprikou
Český kmín - název „Český kmín" s evropskou značkou chráněného označení původu náleží dvouletému kmínu vypěstovanému za kontrolovaných agrotechnických postupů na optimálních pozemcích a z českých odrůd. Splňuje přísnější požadavky na kvalitu. Kmín - typické koření do chleba, ke kořenění brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, na ryby, do polévek, tvarohu apod. Do všech těžce stravitelných jídel
Pepř - nejrozšířenější koření, používá se ve všech kuchyních jak celý, tak mletý.
Ingredience
kysané zelí
brambory
sůl
Kmín
Pepř
Paprika sladká - doporučujeme papriku sladkou maďarskou
voda / vývar
olej / sádlo
mouka hladká
cibule
klobása
Příprava
Zelí slijeme a spolu s bobkovým listem, kmínem a novým kořením vaříme ve vodě nebo vývaru do změknutí. Zvlášť uvaříme se solí a kmínem na kostičky pokrájené brambory. Na pánvi s olejem orestujeme cibuli a na kolečka nakrájenou klobásu, zasypeme moukou a připravíme řidší jíšku. Na závěr přidáme papriku, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout. Poté vmícháme do zelí, dochutíme solí a pepřem a ještě cca ¼ hodiny povaříme.