Zázvorová limonáda
Zázvor – jedno z nejstarších tropických koření. Má výraznou pryskyřicovou vůni a lehce štiplavou chuť, kterou má na svědomí gingerol – látka podobná kapsaicinu obsaženému v pálivých paprikách a chilli. Používá se především v indické a čínské kuchyni. Je vhodný ke všem pokrmům z drůbeže i jiných mas, hodí se ke všem pokrmům s rýží a přidává se i do sladkých jídel – pudinků, želé i vánočního cukroví či do nápojů.
Drcený zázvor je určený k přípravě čajů nebo limonád.
Dolce bylinný karamel - unikátní výrobek z karamelizovaného cukru (nebo fruktózy – Dia Dolce) konzistence medu s přidáním bylinného extraktu jednotlivých bylin. Lze jej doporučit při žaludeční dietě, pálení žáhy, bezlepkové dietě, alergii na pyly, jako prevenci v chřipkovém období. Podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, normální funkci dýchacího systému i stav kloubů. Přispívá k čištění a správnému vylučování organismu, příznivě ovlivňuje normální hladinu glukózy v krvi, čímž napomáhá tzv. kontrole tělesné hmotnosti. Více informací na http://www.benkor.cz/dolce/
Ingredience
- Zázvor drcený – 1 čajová lžička
- voda - 1,5-2 litry
- Dolce – bylinný karamel
- citronová šťáva
- máta
Příprava
Do vody dáme1 čajovou lžičku drceného zázvoru a na mírném ohni vaříme cca 5 minut. Dosladíme bylinným karamelem Dolce, přidáme šťávu z jednoho citronu a necháme krátce přejít varem. Poté necháme vychladit. Doporučujeme podávat s ledem a dozdobit čerstvou mátou.