Zapečené žampiony
Pepř černý - jsou nezralé usušené plody pepřovníku. Jsou jedním z nejběžnějších druhů koření.
Kmín - typické koření do chleba a slaného pečiva. Používá se ke kořenění brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, na ryby, do polévek, tvarohu apod. Do všech těžce stravitelných jídel. Naše výrobky obsahují český dvouletý kmín, který má vyšší obsah vonných složek.
Příprava
Žampiony očistíme, klouboučky budeme plnit a nožičky použijeme do náplně. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájené nožičky žampionů spolu s nadrobno pokrájenou cibulkou a rajčaty, ochutíme solí, pepřem a kmínem - doporučujeme mletý či drcený. Následně směsí naplníme kloboučky žampionů, pokapeme olejem a necháme zapéct v troubě cca 30 minut při 175 - 180 °C . Před koncem posypeme strouhaným parmezánem a necháme opět chvíli zapéct.