Tyčinky z listového těsta

Český kmín - název „Český kmín" s evropskou značkou chráněného označení původu náleží dvouletému kmínu vypěstovanému za kontrolovaných agrotechnických postupů na optimálních pozemcích a z českých odrůd. Kmín je typickým kořením do chleba, ke kořenění brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny..do všech těžce stravitelných jídel.

Paprika - hodí ke všem masitým pokrmům, k zelenině, do polévek, pomazánek apod. Má lahodnou chuť a všestranné použit, obsahuje hodně vitaminu C, rostlinná barviva a minerální látky.

Provensálské koření - směs bylinek domácích ve francouzské Provence, ke kořenění všech druhů masa, sýrů i zeleniny. Složení: saturejka, rozmarýn, tymián, fenykl, majoránka, šalvěj, levandule.

Tyčinky z listového těsta

Ingredience

listové těsto
vejce
Kmín
Paprika
Provensálské koření
sýr ( s modrou plísní / gouda..)

 

Příprava

Listové těsto rozválíme na plát, můžeme potřít rozšlehaným vejcem, posypeme bylinkami. Připravit si můžeme i variantu plněnou sýrem – na jeden plát nasypeme sýr dle vlastní chuti, zakryjeme druhým plátem listového těsta, opět můžeme potřít vejcem a posypeme kořením a bylinkami. Následně nakrájíme na tenké tyčinky a pečeme v rozehřáté troubě dokud nezezlátnou. Tyčinky můžeme před pečením zakroutit do spirály.

Tyčinky z listového těsta jsou skvělé a hodí se na jakoukoliv příležitost, ať už chystáte oslavu, pohoštění pro přátele nebo si jen chcete připravit něco dobrého - například k vínu nebo pivu.. Výběr koření a bylinek je jen na Vás – výborný je třeba kmín, paprika, provensálské či kari koření, použít můžete také petrželku, bazalku či sezamové semínko..

https://eshop.benkor.cz/