SVAŘENÉ VÍNO
Svaření víno - složení: skořice, hřebíček, nové koření, badyán, lipový květ, meduňka.
Koření na svařené víno je tradiční směs koření, která se používá ke kořenění svařeného vína na jižní Moravě. Neobsahuje cukr, ani žádné jiné přísady.
Ingredience
víno
cukr
Svařené víno - směs ( skořice, hřebíček, nové koření, badyán, lipový květ, meduňka)
Příprava
Koření na svařené víno je tradiční směs koření, která se používá ke kořenění svařeného vína na jižní Moravě. Neobsahuje cukr, ani žádné jiné přísady.
Můžete vybírat ze dvou návodů na přípravu svařeného vína:
1) k 0,5 l vína (červeného, bílého nebo i ovocného) přidáme 0,5 lžičky směsi, krátce povaříme a podle chuti osladíme, scedíme.
2) lehké svařené víno: 0,25 l vody a 0,5 lžičky koření svaříme, osladíme, scedíme a nakonec přidáme 0,25 l vína.