SVAŘENÉ VÍNO

Svaření víno - složení: skořice, hřebíček, nové koření, badyán, lipový květ, meduňka.

Koření na svařené víno je tradiční směs koření, která se používá ke kořenění svařeného vína na jižní Moravě. Neobsahuje cukr, ani žádné jiné přísady.

SVAŘENÉ VÍNO

Ingredience

víno
cukr
Svařené víno - směs ( skořice, hřebíček, nové koření, badyán, lipový květ, meduňka)

Příprava

Koření na svařené víno je tradiční směs koření, která se používá ke kořenění svařeného vína na jižní Moravě. Neobsahuje cukr, ani žádné jiné přísady.
Můžete vybírat ze dvou návodů na přípravu svařeného vína:
1) k 0,5 l vína (červeného, bílého nebo i ovocného) přidáme 0,5 lžičky směsi, krátce povaříme a podle chuti osladíme, scedíme.
2) lehké svařené víno: 0,25 l vody a 0,5 lžičky koření svaříme, osladíme, scedíme a nakonec přidáme 0,25 l vína.

 

https://eshop.benkor.cz/