Špenátová krémová polévka
Prachanda polévková - vyvážená zeleninová směs typu Vegeta. Neobsahuje glutaman ani žádné další přísady, pouze sůl.
Pomůže Vám vylepšit každou polévku, omáčku i mnohou pomazánku. Lze ji použít i na posypání chleba s máslem.
Složení: sůl 34,7 %, cibule, celer, karotka, petržel, pórek, česnek, kurkuma, libeček.
Muškátový oříšek - koření svou sladkou pálivou ostrostí značné množství rozličných jídel. Aromatizuje nápoje, především koktejly, zeleninové šťávy, mléčné nápoje, svařené víno, punč apod. Je vhodný do zeleniny – ochucuje např. květák, špenát, mrkev, slané rýžové pokrmy, zeleninové polévky, ryby apod. Špetka muškátového oříšku patří také do vánočního pečiva, lívanců, ovocných dortů a kompotu. Není vhodný pro malé děti.
Ingredience
Pracharanda polévková
Muškátový oříšek
voda
špenát
mrkev
cibule
sůl
smetana
máslo
mouka hladká
Příprava
Na rozehřátém másle orestujeme cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlejší jíšku. Následně zajileme vodou, rozmícháme, přidáme špenát a mrkev pokrájenou na menší kousky a polévkovou pracharandu. Vaříme dokud mrkev nezměkne, poté rozmixujeme a dochutíme špetkou muškátového oříšku a dle potřeby solí. Pro zjemnění zalijeme trochou smetany a ještě necháme krátce povařit.