Rajčatová salsa

Chilli - chilli papričky 1-3 cm (Birdeyes) pocházejí z Číny. Celé plody používáme do nakládané zeleniny a nebo podrcené jako dekorační ostré koření k masu i zelenině. Rozemleté chilli do různých palčivých omáček, marinád, guláše.

Pepř černý - jsou nezralé usušené plody pepřovníku. Jsou jedním z nejběžnějších druhů koření.

PetrželPetrželový list je zdrojem vitamínů a minerálů a významným dekoračním prvkem pokrmů. Hodí se do teplých i studených pokrmů.

Rajčatová salsa

Ingredience

rajčata
červená cibule
Chilli papričky
Pepř černý
Petržel
olivový olej
sůl a třtinový cukr

Příprava

 Rajčata nakrájíme na drobné kostičky ( pokud chcete, můžete je spařit a oloupat), smícháme s najemno nakrájenou červenou cibulkou, ochutíme solí,trochou třtinového cukru, pepřem, zalijeme trochou olivového oleje a přidáme petrželku. Milovníci ostrých chutí mohou přidat trochu chilli papričky. Vše promícháme a před podáváním doporučujeme vychladit.