Rajčatová salsa
Chilli - chilli papričky 1-3 cm (Birdeyes) pocházejí z Číny. Celé plody používáme do nakládané zeleniny a nebo podrcené jako dekorační ostré koření k masu i zelenině. Rozemleté chilli do různých palčivých omáček, marinád, guláše.
Pepř černý - jsou nezralé usušené plody pepřovníku. Jsou jedním z nejběžnějších druhů koření.
Petržel - Petrželový list je zdrojem vitamínů a minerálů a významným dekoračním prvkem pokrmů. Hodí se do teplých i studených pokrmů.
Ingredience
rajčata
červená cibule
Chilli papričky
Pepř černý
Petržel
olivový olej
sůl a třtinový cukr
Příprava
Rajčata nakrájíme na drobné kostičky ( pokud chcete, můžete je spařit a oloupat), smícháme s najemno nakrájenou červenou cibulkou, ochutíme solí,trochou třtinového cukru, pepřem, zalijeme trochou olivového oleje a přidáme petrželku. Milovníci ostrých chutí mohou přidat trochu chilli papričky. Vše promícháme a před podáváním doporučujeme vychladit.