Pomazánka z pečených paprik

Pepř - plod stálezelené popínavé rostliny pepřovníku černého, nejrozšířenější koření, které se používá ve všech kuchyních jak celý, tak mletý - do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:
Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule), Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí), Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule).

Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť, bílý je jemnější, zelený zase vonnější. Lze je používat i ve směsi. Pepř černý, bílý a zelený tedy pocházejí ze stejné rostliny - jsou to plody pepřovníku v různém stupni zralosti

Pomazánka z pečených paprik

Ingredience

paprika
česnek
Pepř
sůl
čerstvý sýr ( Lučina / Gervais)
olivový olej
polníček / rukola

Příprava

Papriky nejprve musíme zbavit slupky - grilujeme je tedy spolu s neoloupanými stroužky česneku v troubě, dokud slupka nezčerná. Poté dáme na chvíli do sáčku, aby se zapařily - půjdou pak snadněji loupat. Papriku zbavenou slupek a jádřince osolíme, opepříme a rozmixujeme spolu s česnekem a čerstvým sýrem typu Lučina/Gervais.
Tato pomazánka je báječná na plátku čerstvého chleba či opečené bagetě a s pár kapkami olivového oleje. Dozdobit můžete jemným polníčkem nebo naopak štiplavou rukolou.
Je jen na Vás, zda zvolíte pepř černý, zelený nebo třeba bílý.

https://eshop.benkor.cz/