Pomazánka z pečené dýně hokkaido
Pepř - nejrozšířenější koření. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.
Česnek - sušený granulovaný česnek, hodí se do salátů, k masu, ale i do chlebového těsta.
Paprika - Paprika obsahuje hodně vitaminu C, rostlinná barviva a minerální látky.
Ingredience
dýně hokkaido
cibule
česnek - česnekový granulát
pepř
Paprika sladká - doporučujeme papriku sladkou maďarskou
sůl
olej
sojová omáčka
sezamové semínko
klobása
Příprava
Omytou dýni zbavenou semínek a dužiny nakrájíme na kostky nebo proužky, pokapeme olejem a necháme v troubě upéct. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme česnek a mletou sladkou papriku a krátce orestujeme. Dochutit můžeme sojovou omáčkou. Následně vše vmícháme do upečené a rozmačkané či rozmixované dýně, dochutíme solí, lze přidat i trochu hořčice.
Podáváme například na opečené bagetce, ozdobit můžeme sezamovým semínkem.