Polévka z hlívy ústřičné

Nové koření se také nazývá „všekoření“ (allspice). Používá se do marinád, polévek, k nakládané zelenině, do svařeného vína i perníku.

Bobkový list patří do každé marinády k masu - hlavně zvěřině, do zeleniny nakládané v octě, do omáček.

Kmín je typickým kořením do chleba a slaného pečiva. Používá se ke kořenění brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, ryb, do polévek apod. Do všech těžce stravitelných jídel.

 

Polévka z hlívy ústřičné

Ingredience

 250g hlívy ústřičné
 1 cibule
 1 brambora
 1 mrkev
 1 petržel
 2 kuličky - Nové koření
 1 ks Bobkový list
 2 lžičky Kmín celý
 1 l voda
 1 lžíce olivového oleje
 sůl

Příprava

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a zeleninu, podusíme a přidáme na menší kousky pokrájenou hlívu. Opět podusíme, poté přidáme koření, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme dokud zelenina nezměkne (cca 20-25 min).

https://eshop.benkor.cz/

 

Název „Český kmín“ s evropskou značkou chráněného označení původu náleží dvouletému kmínu vypěstovanému za kontrolovaných agrotechnických postupů na optimálních pozemcích a z českých odrůd. Splňuje přísnější požadavky na kvalitu.