Pečené kuře s bramborem

Koření na kuře - směs koření, která neobsahuje sůl, glutaman ani jiné přísady. Používá se k úpravě kuřete pečením, dušením nebo grilováním. Směs je velmi vhodná při jaterních a žaludečních dietách. Složení: koriandr, paprika sladká, hořčice bílá, kurkuma, kmín.

Kmín - název „Český kmín" s evropskou značkou chráněného označení původu náleží dvouletému kmínu vypěstovanému za kontrolovaných agrotechnických postupů na optimálních pozemcích a z českých odrůd. Splňuje přísnější požadavky na kvalitu.
Kmín je typickým kořením do chleba a slaného pečiva. Používá se ke kořenění brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, na ryby, do polévek, tvarohu apod. Do všech těžce stravitelných jídel.

Pečené kuře s bramborem

Ingredience

kuře
brambory
sůl
Koření na kuře
Kmín

Příprava

Očištěné kuře posypeme směsí koření na kuře, podlijeme a pečeme dozlatova. Brambory jsme samozřejmě uvařili se solí a kmínem – Doporučujeme český kmín – více se o něm dozvíte na http://www.benkor.cz/cesky-kmin/. Na závěr můžeme posypat petrželkou.

https://eshop.benkor.cz/