Pečené kuře s bramborem
Koření na kuře - směs koření, která neobsahuje sůl, glutaman ani jiné přísady. Používá se k úpravě kuřete pečením, dušením nebo grilováním. Směs je velmi vhodná při jaterních a žaludečních dietách. Složení: koriandr, paprika sladká, hořčice bílá, kurkuma, kmín.
Kmín - název „Český kmín" s evropskou značkou chráněného označení původu náleží dvouletému kmínu vypěstovanému za kontrolovaných agrotechnických postupů na optimálních pozemcích a z českých odrůd. Splňuje přísnější požadavky na kvalitu.
Kmín je typickým kořením do chleba a slaného pečiva. Používá se ke kořenění brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, na ryby, do polévek, tvarohu apod. Do všech těžce stravitelných jídel.
Ingredience
kuře
brambory
sůl
Koření na kuře
Kmín
Příprava
Očištěné kuře posypeme směsí koření na kuře, podlijeme a pečeme dozlatova. Brambory jsme samozřejmě uvařili se solí a kmínem – Doporučujeme český kmín – více se o něm dozvíte na http://www.benkor.cz/cesky-kmin/. Na závěr můžeme posypat petrželkou.