Pečená rajčata
Petrželový list je zdrojem vitamínů a minerálů a významným dekoračním prvkem pokrmů. Hodí se do teplých i studených jídel - do polévek, omáček, salátů, pomazánek, paštik, k bramborám, masu i těstovinám. Kořen se používá namočený nebo krátce povařený do polévek, omáček, salátů i k masu. Petržel je koření, které podporuje funkci trávicího ústrojí a ledvin.
Pepř je nejrozšířenější koření, které se používá ve všech kuchyních jak celý, tak mletý. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.
Ingredience
rajčata
olivový olej
sůl
pepř
petržel - list
Příprava
Rajčata překrojíme na poloviny, dáme na plech vyložený pečícím papírem rozkrojenou stranou nahoru, pokapeme olivovým olejem, osolíme a ochutíme oblíbeným kořením a bylinkami – výborný je např. pepř a petrželka. Pečeme v troubě.
Přejeme Vám dobrou chuť.
Pepř naleznete spolu s dalšími více než 350 druhy koření, bylin a kořenících směsí na našem eshopu: eshop.benkor.cz