Nepečený dort
Vanilkový cukr s mletou přírodní vanilkou. Bez chemických přísad. Složení: cukr, vanilka pravá 2 %.
Vanilkový cukr DIA vhodný pro diabetiky s přírodní vanilkou se používá do cukroví, pečiva, kompotů, pudinků, krémů, čokolády, zmrzlin, kaší i ke slazení nápojů. Složení: fruktóza, bramborový škrob, vanilka pravá 2 %.
Ingredience
máslové sušenky
máslo
čokoláda na vaření
smetana ke šlehání
Vanilkový cukr
mascarpone
loupané mandle
Příprava
Nejprve připravíme jednoduchý korpus z rozdrcených sušenek a rozpuštěného másla ( na 250g másla cca 200g máslových sušenek ), který namačkáme do formy. Vychlazený korpus potřeme rozpuštěnou kvalitní čokoládou na vaření,kterou jsme smíchali se zahřátou smetanou ke šlehání a opět necháme vychladit. Krémová náplň je z mascarpone oslazeného vanilkovým cukrem s pravou mletou vanilkou. Ozdobíme hoblinkami čokolády a mandlí.