Nakládaný balkánský sýr
Provensálské koření je směs bylinek domácích ve francouzské Provence, která se hojně používá ve francouzské kuchyni především ke kořenění všech druhů masa, sýrů i zeleniny. Neobsahuje žádné chemické přísady ani sůl.
Složení: saturejka, rozmarýn, tymián, fenykl, majoránka, šalvěj, levandule.
Pět pepřů je směs červeného, zeleného, černého, bílého a sečuánského pepře. Používá se vcelku nebo podrcená k opepření masitých i zeleninových pokrmů. Směs má jemnější vůni, než jednotlivé pepře a zároveň má v pokrmu dekorační efekt. Mletá směs pepřů se dá použít všude, kde se používá mletý pepř. Má zajímavou jemnou chuť a vůni.
Ingredience
- balkánský sýr
- cibule
- česnek
- Provensálské koření
- Pět pepřů
Příprava
K nakládaným sýrům je ideální cibule, česnek, můžete přidat i olivy nebo nakládaná sušená rajčata. Vše nakrájíme, ochutíme kořením a bylinkami a zalijeme olivovým olejem tak, aby bylo vše potopeno. My jsme tentokrát použili provensálské koření a směs pěti pepřů.
Koření a bylinky dle vlastní chuti a fantazie - https://eshop.benkor.cz/