Káva a kardamom
Kardamom - lidově přezdívaný egyptský pepř - je jedním z nejjemnějších a také nejdražších koření. Chutná kořenitě a nasládle, jakoby citronově. Kardamomem se ochucuje vánoční pečivo, ovocné zákusky a kompoty. Hodí se do jakéhokoli sladkého jídla. Aromatizují se jím steaky, mletá masa, masové vývary a pokrmy z kuřat.
Celý zelený kardamom se hodí ke kořenění nápojů, jako jsou čaje, káva, víno, cider a limonády.
Ingredience
káva
Kardamom
Příprava
Experimentujete rádi a vyhledáváte netradiční kombinace a nové chutě ? Pak určitě vyzkoušejte kořeněnou chuť kávy s kardamomem.
Kvalitní zrnkovou kávu umelte se špetkou semínek kardamomu nebo přidejte pár semínek do namleté kávy a nechte je alespoň jeden den odležet v uzavřené nádobě, aby se koření rozleželo.