Karbanátky z červené čočky
Pepř černý - jedno z nejběžnějších druhů koření, do polévek, omáček, k zelenině i masům.
Kmín - je typickým kořením do chleba a slaného pečiv,ke kořenění brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, na ryby, do polévek, tvarohu apod. Do všech těžce stravitelných jídel. Naše výrobky obsahují český dvouletý kmín, který má vyšší obsah vonných složek.
Majoránka - do játrových knedlíčků, polévek, mletého masa, luštěnin, rybích salátů atd.
Ingredience
červená čočka
cibule
Kmín
Černý pepř (pět pepřů)
Majoránka
sůl
bezlepková mouka
olej
Příprava
Uvařenou červenou čočku smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a najemno nastrouhanou mrkví. Přidáme koření - kmín, černý pepř ( použít můžete také směs Pět pepřů), majoránku a osolíme. Směs zahustíme bezlepkovou moukou ( např. pohankovou ). Vytvoříme placičky, které smažíme na oleji dozlatova. Pokud nemůsíte dodržovat bezlepkovou dietu, můžete ještě před smažením karbanátky obalit v hrubší kukuřičné strouhance.