Kapr na Rosovickém koření
Rosovické koření je určeno k širšímu využití v racionální výživě, používáme ho k úpravě vůně i chuti, příznivě stimuluje zažívání. Proto Vám přinášíme recept na kapra s Rosovickým kořením.
Ingredience
- 4 porce kapra (lína)
- 2 lžíce hořčice
- 80g tuku
- 1 cibule
- Vývar
- Rosovické koření
- Bobkový list
- Sůl
- 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění)
Příprava
Očištěnou rybu osolíme a potřeme hořčicí. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme rybí porce a po obou stranách je rychle opečeme. Podlijeme je vývarem, přidáme Rosovické koření a bobkový list a pomalu dusíme. Měkkou rybu opatrně vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Hotovou šťávu přecedíme a přelijeme ji na rybu. Podáváme s vařenými bramborami. Přeje Vám dobrou chuť.