Hranolky z mrkve
Sušený granulovaný česnek je hrubší česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Hodí se do salátů, k masu, ale i do chlebového těsta..
Pepř je nejrozšířenější koření, které se používá ve všech kuchyních jak celý, tak mletý. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.
Ingredience
mrkev
olivový olej
sůl
Pepř
Granulovaný česnek
Příprava
Mrkev nakrájíme na hranolky, promícháme s trochou olivového oleje, solí a pepřem, výborná je i varianta doplněná o granulovaný česnek. Na plechu vyloženém pečícím papírem pečeme cca 20-25 min / 190-200 °C. Mrkvové hranolky budou skvěle chutnat s dipem. Je jen na Vás, jaký si - dle vlastní chuti - připravíte.