Hlíva ústřičná
Petrželový list - zdroj vitamínů a minerálů,významný dekorační prvk pokrmů. Do teplých i studených jídel - do polévek, omáček, salátů, pomazánek, paštik, k bramborám, masu i těstovinám. Petržel je koření, které podporuje funkci trávicího ústrojí a ledvin.
Pepř - nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních jak celý, tak mletý. Do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.
Kmín - typické koření do chleba a slaného pečiva, ke kořenění brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, na ryby, do polévek, tvarohu apod. Do všech těžce stravitelných jídel.
Příprava
Hlívu natrhanou na menší kousky osmažíme na pár kapkách oleje, dochutíme jednoduše jen solí, pepřem, kmínem a petrželkou. Nejlepší je s krajícem čerstvého chleba namazaného máslem.
Koření, kořenící směsi, bylinky a celou řadu dalších produktů naleznete na https://eshop.benkor.cz/