Fazolová pomazánka
Kurkuma (indický šafrán) - obsahuje žlutá barviva, díky kterým ji můžeme použít tam, kde se používá šafrán. Na rozdíl od šafránu je barvivo kurkumy rozpustné v tucích a je jiné. Je zcela neškodné. - základní součást Kari, používá se do polévek, k přibarvování másla, umělých tuků, sýrů, hořčice, těstovin atp. Indická kuchyně přibarvuje kurkumou rýži a sladké pokrmy.
Podporuje tvorbu a vylučování žluči, proto je vhodné ji používat ke každému tučnějšímu masu.
Pepř černý - jedno z nejběžnějších druhů koření, do polévek, omáček, k zelenině i masům.
Ingredience
bílé fazole
cibule
kurkuma
černý pepř (pět pepřů)
arašídové máslo
sůl
citronová šťáva
olej
Příprava
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme uvařené bílé fazole a ochutíme kurkumou, solí a pepřem - použít můžeme černý pepř nebo směs Pět pepřů. Prohřejeme, odstavíme, přidáme arašídové máslo a citronovou šťávu a vše rozmixujeme dohladka.