Dýňová polévka
Prachanda polévková - vyvážená zeleninová směs typu Vegeta. Neobsahuje glutaman ani žádné další přísady, pouze sůl. Pomůže Vám vylepšit každou polévku, omáčku i mnohou pomazánku. Lze ji použít i na posypání chleba s máslem.
Složení: sůl 34,7 %, cibule, celer, karotka, petržel, pórek, česnek, kurkuma, libeček.
Pepř - nejrozšířenější koření, které se používá ve všech kuchyních jak celý, tak mletý. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.
Petrželový list - zdroj vitamínů a minerálů a významný dekorační prvek pokrmů. Vhodný do teplých i studených pokrmů - do polévek, omáček, salátů, pomazánek, paštik, k bramborám, masu i těstovinám.
Ingredience
1 dýně Hokkaido
1-2 cibule
máslo/olej
smetana
sůl
Pepř černý
Pracharanda polévková
Petržel – sušený list
1 l vývaru/vody
slunečnicová semínka
chléb
Příprava
Na oleji lehce orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme k ní dýni nakrájenou na kostičky. Zalijeme vývarem či vodou. Dýni můžeme před vařením pokrájenou na kostičky upéct v troubě (cca 40 min / 160°C - poklademe na ni plátky másla a pečeme v zakryté nádobě). Přidáme polévkovou pracharandu a vaříme doměkka. Následně rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Při servírování můžeme posypat slunečnicovými semínky, dozdobit petrželkou a opečenými kostičkami chleba.
Koření, bylinky, kořenící směsi - vše na https://eshop.benkor.cz/