Drožďová polévka
Prachanda polévková je vyvážená zeleninová směs typu Vegeta. Neobsahuje glutaman ani žádné další přísady, pouze sůl.
Pomůže Vám vylepšit každou polévku, omáčku i mnohou pomazánku. Lze ji použít i na posypání chleba s máslem.
Složení: sůl 34,7 %, cibule, celer, karotka, petržel, pórek, česnek, kurkuma, libeček.
Petrželový list je zdrojem vitamínů a minerálů a významným dekoračním prvkem pokrmů. Hodí se do teplých i studených jídel - do polévek, omáček, salátů, pomazánek, paštik, k bramborám, masu i těstovinám. Kořen se používá namočený nebo krátce povařený do polévek, omáček, salátů i k masu. Petržel je koření, které podporuje funkci trávicího ústrojí a ledvin.
Ingredience
1 kostka droždí
1 cibule
máslo
ovesné vločky
mouka / krupička
Pracharanda polévková
1 l vývaru / vody
Petržel – sušený list
Příprava
Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrobíme kostku droždí a necháme rozpustit. Poté přidáme mouku / krupičku a uděláme zásmažku. Zalijeme vývarem či vodou, rozmícháme, vsypeme ovesné vločky a dochutíme polévkovou pracharandou. Vaříme dokud vločky nebudou měkké. Podávat můžeme s opraženými kostičkami chleba, ozdobíme petrželkou.
Polévkovou pracharadnu a celou řadu koření, bylin a kořenících směsí najdete na https://eshop.benkor.cz/