Cuketové hranolky s česnekem a parmezánem

Pepř - nejrozšířenější koření. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.

Česnek - sušený granulovaný česnek je hrubší česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Hodí se do salátů, k masu, ale i do chlebového těsta.

 

 

Cuketové hranolky s česnekem a parmezánem

Ingredience

cukety
olivový olej
citronová šťáva
Česnek
Pepř černý mletý
strouhaný parmezán
sůl

Příprava

Cukety nakrájíme na tlusté hranolky . Smícháme olej, citronovou šťávu a česnek a touto směsí potřeme cuketové hranolky rozložené na plechu na pečícím papíru. Následně posypeme strouhaným parmezánem tak, aby bylo co nejvíce parmezánu přímo na cuketách.  Okořeníme solí a pepřem a pečeme v předehříté troubě na 180 °C cca 10 -15min.  Poté dáme co nejlíže vrchní hraně trouby a necháme parmezán zapéct dozlatova. Podáváme teplé.