Cuketové hranolky s česnekem a parmezánem
Pepř - nejrozšířenější koření. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.
Česnek - sušený granulovaný česnek je hrubší česnekový prášek, díky kterému si v kuchyni ušetříte mnoho práce s loupáním a roztíráním česneku. Hodí se do salátů, k masu, ale i do chlebového těsta.
Ingredience
cukety
olivový olej
citronová šťáva
Česnek
Pepř černý mletý
strouhaný parmezán
sůl
Příprava
Cukety nakrájíme na tlusté hranolky . Smícháme olej, citronovou šťávu a česnek a touto směsí potřeme cuketové hranolky rozložené na plechu na pečícím papíru. Následně posypeme strouhaným parmezánem tak, aby bylo co nejvíce parmezánu přímo na cuketách. Okořeníme solí a pepřem a pečeme v předehříté troubě na 180 °C cca 10 -15min. Poté dáme co nejlíže vrchní hraně trouby a necháme parmezán zapéct dozlatova. Podáváme teplé.