Celerovo-mrkvová pomazánka
Petrželový list je zdrojem vitamínů a minerálů a významným dekoračním prvkem pokrmů. Hodí se do teplých i studených jídel - do polévek, omáček, salátů, pomazánek, paštik, k bramborám, masu i těstovinám. Kořen se používá namočený nebo krátce povařený do polévek, omáček, salátů i k masu. Petržel je koření, které podporuje funkci trávicího ústrojí a ledvin.
Pepř je nejrozšířenější koření, které se používá ve všech kuchyních jak celý, tak mletý. Hodí se do polévek, omáček, nakládané zeleniny i k masu.
Ingredience
celer
mrkev
Petržel – sušený list
Pepř
sůl
tvaroh
kysaná smetana/čerstvý sýr (typ žervé, Lučina, Palouček..)
citronová šťáva
cukr
Příprava
Na jemném struhadle nastrouháme celer a mrkev, ochutíme solí, pepřem a petrželkou. Zakapeme citronovou šťávou a přidáme trochu cukru. Vše promícháme s tvarohem a kysanou smetanou či čerstvým sýrem (žervé, Lučina, Palouček..)
Petrželku a také pepř naleznete spolu s více než 200 druhy koření a bylin a více než 150 druhy kořenících směsí na našem eshopu: https://eshop.benkor.cz/