Kurkuma - indický šafrán

Kurkuma obsahuje žlutá barviva, díky kterým ji můžeme použít tam, kde se používá šafrán. Na rozdíl od šafránu je barvivo kurkumy rozpustné v tucích a je jiné. Je zcela neškodné. 

Kurkuma - indický šafrán

 

CHUŤ a VŮNĚ:                                                

Aktivní složka kurkumin má zemitou, nahořklou, pepřovitou a hořčici podobnou chuť.

VYUŽITÍ:

Kurkuma (indický šafrán) obsahuje žlutá barviva, díky kterým ji můžeme použít tam, kde se používá šafrán. Na rozdíl od šafránu je barvivo kurkumy rozpustné v tucích a je jiné. Je zcela neškodné. Kurkuma je základní součástí Kari, používá se do polévek, k přibarvování másla, umělých tuků, sýrů, hořčice, těstovin atp. Indická kuchyně přibarvuje kurkumou rýži a sladké pokrmy.

Podporuje tvorbu a vylučování žluči, proto je vhodné ji používat ke každému tučnějšímu masu.

ESHOP:

- k dispozici ve formě : CELÝ , DRCENÝ , MLETÝ

11Tlac-eshop.jpg

12Tlac-zpet.jpg