Kopr plod
Koprový plod má chuť mezi koprovým listem a kmínem, protože se v jeho silici tvoří karvon, který je hlavním nositelem chuti a účinků kmínu.
CHUŤ a VŮNĚ:
Koprový plod má chuť mezi koprovým listem a kmínem
VYUŽITÍ:
Koprový plod má chuť mezi koprovým listem a kmínem, protože se v jeho silici tvoří karvon, který je hlavním nositelem chuti a účinků kmínu. Používá se jako uklidňující prostředek při
zažívacích potížích a k povzbuzení tvorby mateřského mléka. V kuchyni patří do nakládaných okurek a zeleniny. Ve Skandinávii na ryby a do chleba, v Polsku, Rusku a na Ukrajině do polévek, k dušenému masu a zelenině. Ve Francii do pečiva a moučníků. Jeho žvýkání tlumí zápach z úst.
ESHOP:
- k dispozici ve formě : CELÝ