Přípravky k nakládání ovoce a zeleniny od firmy BENKOR
Tradiční, léty ověřené receptury přípravků DEKO a NOVA k nakládání okurek, zeleniny, hub. A k domácí přípravě marmelád a džemů z každého ovoce využijte naši Želírku.
DEKO přírodníObsahuje sůl, kyselinu benzoovou a směs koření (bobkový list, hořčičné semínko, hřebíček, jalovec, koriandr, nové koření, pepř, zázvor). S Dekem lze nakládat okurky, jakoukoli jinou zeleninu, houby a utopece, a to i za studena bez sterilizace. Při použití sacharinu je vhodné i pro diabetiky. Z jednoho sáčku vyrobíte asi 8 sklenic. Do nálevu je možné přidávat okurky postupně. Je to certifikovaný bezlepkový výrobek. |
||
NOVATradiční receptura od tradičního výrobce. Obsahuje sůl, cukr a směs koření s koprem. S pomocí Novy připravíte nálev znojemského typu k nakládání okurek, zeleniny, hub. Neobsahuje žádné konzervační přísady, proto je nutno uzavřené láhve sterilovat. Z jednoho sáčku vyrobíte přibližně 5 sklenic. Je to certifikovaný bezlepkový výrobek. |
||
Di NOVA se sacharinemObsahuje sůl, umělé sladidlo a směs koření (bobkový list, hořčičné semínko, hřebíček, kopr, koriandr, nové koření, pepř, tymián). S pomocí Di Novy připravíte nálev znojemského typu k nakládání okurek, zeleniny, hub. Neobsahuje žádné konzervační přísady, proto je nutno uzavřené láhve sterilovat. Okurky zůstanou křupavé. Z jednoho sáčku vyrobíte přibližně 10 sklenic. Je to certifikovaný bezlepkový výrobek. |
||
ŽELÍRKAŽelírka je určena k domácí přípravě marmelád a džemů a polev z každého ovoce. Obsahuje pektin, cukr a kyselinu citronovou. Neobsahuje žádné konzervační látky, proto je třeba přesně dodržet pracovní postup, aby byl výsledek dokonalý. Postup je jednoduchý, je popsán na každém obalu. Patří mezi naše certifikované bezlepkové výrobky. |
||
PEKTINPektin je rostlinný želírovací přípravek určený k zavařování džemů a marmelád, k zahuštění nápojů a také k domácí přípravě bonbonů a želatin pro vegetariány. Je vyrobený z pozdních odrůd jablek, která přirozeně obsahují velké množství pektinů. Dávkování pektinu do marmelády lze přizpůsobit druhu ovoce. Čím více pektinů ovoce má, tím lépe nám daný džem zhoustne. Ovoce s vysokým obsahem jsou např. jablka a rybíz. Naopak málo pektinů obsahují jahody, třešně a ranná jablka. Při přípravě marmelád ze sladkého ovoce je vhodné přidat např. citronovou šťávu nebo kyselinu citronovou. Dosáhneme tím nejenom svěží chuti, ale i lepšího zahuštění. |
||
|
||
|
KYSELINA CITRONOVÁJe přirozeně obsažená v ovoci a zelenině. Je přírodní konzervační látkou a používá se jako dochucovací prostředek pokrmů a nápojů.
|
K nakládání a zavařování můžete také využít celou řadu našeho kvalitního koření jako např. černý pepř, nové koření atd.
Náš sortiment k nakládání zakoupíte v eshopu
Můžete objednat i mailem na prodej@benkor.cz nebo přes kontaktní formulář (odkaz dole).